Gestoofde riblappen met ui en abrikoos

 0 beoordelingen

De zomer op je bord. Ruik de specerijen en proef de zomer.

Gestoofde riblappen met ui en abrikoos

Bereidingswijze:

  1. Uien grof snijden
  2. Abrikozen halveren
  3. Tomaten in kwarten snijden
  4. De riblappen in stukjes snijden (2x2 cm)
  5. Piment, komijn en koriander in vijzel fijnmalen (overslaan als je gemalen gebruikt)
  6. Olijfolie warm laten worden in pruttelpan
  7. Vlees aanbraden in olijfolie, op matig vuur
  8. Vlees uit de pan scheppen en bewaren op een bord
  9. Uien fruiten in zelfde pan
  10. Piment, komijn en koriander uit de vijzel toevoegen, kort meebakken
  11. Abrikozen, tomaten en water toevoegen
  12. Vlees toevoegen, het moet net onder staan (eventueel extra water toevoegen)
  13. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  14. Laat 2,5 uur pruttelen met deksel op de pan. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra
  15. Op smaak brengen met peper en zout
  16. Koriander grof hakken (met schone snijplank en schoon mes)
  17. Vlak voor serveren de koriander er overheen strooien
  18. Serveren met wat crème fraiche
Gestoofde riblappen met ui en abrikoos
20 minuten voorbereiding
Minimaal 2,5 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Theelepel
  • Lepel
  • Vijzel (als je piment korrels en/of komijn zaad gebruikt)
  • Kopje
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 500 gram riblappen
  • 250 ml water
  • 4 uien
  • 6 rijpe Roma tomaten
  • 20 gedroogde abrikozen
  • 2 theelepel pimentkorrels (gemalen kan ook)
  • 2 theelepels komijnzaad (gemalen kan ook)
  • 2 theelepels korianderzaad (gemalen kan ook)
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Bosje verse koriander blad
  • 200 ml crème fraiche
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen