Gepruttel boeren en koeien

Het mooiste en lekkerste vlees is van koeien die goed hebben geleefd. Al het (stoof)vlees van Gepruttel is van Limousin koeien van twee boeren uit Limburg. Van april tot november lopen de koeien in natuurgebieden zoals Nationaal Park De Meinweg (Limburg) en Nationaal Park De Groote Peel. De koeien helpen Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten met het begrazen van de parken. De grond wordt niet bemest of bewerkt, dus er is een grote afwisseling van gras en kruiden te eten. Dit is een ideale omgeving voor de koeien om in de eigen kudde groot te worden. De kalfjes lopen dan ook de eerste 6 tot 8 maanden bij hun moeder. In de winter gaat de kudde naar binnen omdat er niet genoeg gras meer staat, ze staan dan in een lekkere strostal. Voordat de koeien worden geslacht, gaan ze altijd 2 tot 4 weken naar de stal om de kwaliteit en de smaak van het vlees verder te verfijnen. Ze krijgen dan alle aandacht en een gebalanceerd dieet. Dit, samen met de kennis van de slager en kok, zorgt voor de beste kwaliteit Limousin rundvlees met een fijne draad en aangenaam vetgehalte.

 

Meer over boer Frank            Producten bekijken

Koesafari

Hier de foto’s en video’s van de koesafari in september 2018. Voor deze safari ben ik (Jort) een dag mee geweest op inspectieronde langs alle weides met de oom van Frank. Het was een topdag! In de video kan je zien dat de koeien wat brokken krijgen. Dit is om alle koeien bij elkaar te krijgen zodat ze makkelijk geteld kunnen worden en om te kijken of ze allemaal gezond zijn. Dit is ook handig om ze bij elkaar te krijgen als ze weer naar binnen gaan aan het einde van het weideseizoen.